Værbestandighetsklasser

Værbestandighetsklasser:


Vi opererer med 3 værbestandighetsklasser 
for drivhus og lysthus:

Klasse 1:
Skjermet beliggenhet uten direkte vindlast, lite snølast, maks 10 cm snø på taket.

Klasse 2: 
Delvis skjermet beliggenhet, moderat snølast, Maks 20 cm snø på taket. Drivhus og lysthus i denne klassen er svært sjelden gjenstand for skader pga vær og vind på Sørlandet og Østlandet, men man bør være bevisst på plassering i terrenget på Vestlandet og i Nord-Norge. Vi anbefaler alltid værklasse 3 i kyststrøk.

Klasse 3: Værgaranti!
Åpen beliggenhet, stor snølast. Maks 30 cm snø på taket. Denne værkategorien omfattes av 5 års værgaranti, og garanteres mot vindskader opp til orkan styrke! (33 sekundmeter/ 119 km/t)

Se betingelser for værgarantien her: Værgaranti

Tallene for snølast er oppgitt innenfor sikkerhetsmarginer, i praksis vil drivhuset som regel tåle betydelig mer, men ikke eksperimenter med dette! Snøen vil som regel skli av taket av seg selv, men man må være obs ved store snøfall og når snøen er våt og tung.

1 meter våt snø kan fort veie 500 - 700 kg pr kvm. Dette betyr at et drivhus på 15 kvm kan bli utsatt for en last på over 2 tonn bare ved at det ligger 20 cm våt snø på taket! Vær obs på at snøskader ikke dekkes av vår garanti og at snøskader ofte avvises av forsikringsselskaper! Se forøvrig våre råd om vedlikehold og vinterkonservering her: Vedlikehold og vintersikring

Hvilket drivhus er riktig for deg?

Vi ønsker at drivhuset skal være en engangsinvestering for deg, og at du skal være fornøyd med det i mange år fremover. Det er derfor i viktig at du velger et drivhus i riktig værklasse i forhold til din plassering av drivhuset. Selv våre rimeligste drivhus kan godt stå i 30 år dersom de er plassert på riktig sted i forhold til værklassifiseringen.  Er du i tvil, så velg vår Royale eller DeLuxe modell, disse er i værklasse 3, som vi nesten aldri opplever værskader på. Husk likevel på at værklasse 3 ikke er en garanti for at drivhusene tåler hva som helst, er det ekstremt værhardt hos deg må du vurdere å bygge levegger eller bardunere drivhuset. Du bør alltid silikonere platene fast i værharde strøk, silikon medfølger gratis.

Værklassifisering er ingen værgaranti!

Vår værklassifisering er ikke en garantitabell, kun en veiledning for at kunden skal kunne velge riktig drivhus for sine klimaforhold. Det må likevel utvises et betydelig skjønn fra kundens side, fordi kunden er den eneste som kjenner sine lokale værforhold.  Eksempel: Værklasse 2 sier at drivhuset må ha en delvis skjermet plassering. Dette betyr likevel ikke at dette drivhuset tåler enhver delvis skjermet plassering, fordi en delvis skjermet plassering på kysten av Finnmark og en delvis skjermet plassering i Hedmark er to forskjellige ting. I værharde strøk er det den generelle værtypen som må avgjøre kundens valg av drivhus. Vi er den eneste leverandøren av drivhus i Norge som gir kundene veiledning om plassering og valg av drivhus etter værforhold, og dette gjør vi nettopp for at slike skader skal unngås.  Dette betyr at hvis en værskade oppstår er dette ikke fordi drivhuset er for svakt eller dårlig, men fordi plasseringen av drivhuset er for værhardt for konstruksjonen. Det er svært sjelden vi opplever at våre kunder får skader på sine drivhus, men vi ønsker ikke at noen av våre kunder noensinne skal oppleve en slik tung stund. Gjør derfor en grundig vurdering rundt hvilken drivhusmodell som er riktig for deg. Er du usikker, velg en DeLuxe eller Royale modell med værgaranti! 


Garanti

Våre garantier er ikke bare papirgarantier! Vi ønsker at nettopp du skal være vår mest fornøyde kunde og vil gjøre det vi kan for å hjelpe deg dersom uhellet er ute, og noe skjer med drivhuset ditt. Vi vet av erfaring at kvaliteten på våre produkter er meget god og gir hele 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil. Vi garanterer at vi lagerfører deler til alle drivhusmodeller i minimum 10 år.

 
Forsikring

De fleste husforsikringer dekker også drivhusskader. Dersom din husforsikring ikke dekker drivhus, så sjekk innboforsikringen din, da noen av disse også dekker drivhus. Husk å melde fra til forsikringsselskapet om at du har kjøpt deg drivhus, slik at du slipper ubehagelige overraskelser dersom uhellet er ute. Noen selskaper krever ikke dette av sine kunder, men det er bedre å være føre var.  

Isolasjonsevne:

4 mm floatglass og sikkerhetsglass: 
U- verdi ca 5,6 W/m2.

6 mm polykarbonat: 
U- verdi ca 3,5 W/m2.

10 mm polykarbonat: 
U- verdi ca 2,9 W/m2.

Jo lavere U- verdi, desto bedre isolasjonsevne.